Terug
Gepubliceerd op 12/04/2023

2022_GR_00059 - Zaak van de wegen en vaststellen rooilijn voor de aanleg van een woonerf in functie van de bouw van een appartementsgebouw – OMV-2021-344 - Goedkeuring

Gemeenteraad
ma 28/03/2022 - 19:30 Raadzaal
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Peter Segers, Voorzitter; Paul Van Miert, burgemeester; Jan Van Otten, schepen; Luc Op de Beeck, schepen; Astrid Wittebolle, schepen; Marc Boogers, schepen; Stijn Adriaensens, schepen; Kelly Verheyen, schepen; Luc Debondt; Hannes Anaf; Annemie Der Kinderen; Reccino Van Lommel; Guy Van Litsenborg; Paul Moelans; Peter Roes; Bart Voordeckers; Wout Schafraet; Kevin Janssen; Savannah van Dongen; Achraf El Yakhloufi; Ludwig Nietvelt; Rudy Elst; Kurt Persegael; Jan van Steenbergen; Dieter De Quick; Peter Janssens; Jeff Dierckx; Pauline Ceusters; Wilfried Sylverans; Cathy Devolder; Vicky Waterschoot; Dirk Verhelst, Waarnemend secretaris

Verontschuldigd

Francis Stijnen, schepen; Eric Vos; Koen De Busser; Mario Geys; Filip Buijs, algemeen directeur

Secretaris

Dirk Verhelst, Waarnemend secretaris

Voorzitter

Peter Segers, Voorzitter
2022_GR_00059 - Zaak van de wegen en vaststellen rooilijn voor de aanleg van een woonerf in functie van de bouw van een appartementsgebouw – OMV-2021-344 - Goedkeuring 2022_GR_00059 - Zaak van de wegen en vaststellen rooilijn voor de aanleg van een woonerf in functie van de bouw van een appartementsgebouw – OMV-2021-344 - Goedkeuring

Motivering

Argumentatie

Uitgebrachte externe adviezen

Gezien de gemeenteraad enkel bevoegd is voor de zaak der wegen en de rooilijn, worden in dit besluit enkel de ontvangen adviezen vermeld die geheel of gedeeltelijke betrekking hebben op de zaak der wegen of op het geplande openbaar domein.. 


Op 25 februari 2022 bracht Brandweerzone Taxandria advies uit.

De brandweer maakt in het brandpreventieverslag bemerkingen op de technische uitvoeringen van het openbaar domein (bereikbaarheid en toegankelijkheid tot gebouw in functie van evacuatie/interventie, plaatsing hydranten etc.). Het aan te leggen openbaar domein moet aan deze vereisten voldoen. Het is belangrijk om hier te melden dat het nieuwe openbaar domein zorgt voor een voldoende bereikbaarheid voor brandweer voor de op te richten gebouwen.

Het advies van Fluvius dd. 26/01/2022 is voorwaardelijk gunstig. Kosten voor de uitbreiding van het netwerk zullen door de aanvrager moeten gedragen worden.

Het advies van Pidpa dd. 01/12/2021 is voorwaardelijk gunstig. Kosten voor de uitbreiding van het netwerk zullen door de aanvrager moeten gedragen worden.

Het advies van Telenet dd. 9/02/2022 is voorwaardelijk gunstig. De adviesinstantie meldt dat er aanpassingen aan het kabelnet nodig zijn en dat de kosten hiervoor ten laste van de aanvrager zijn. 

Het advies van Proximus dd. 20/01/2022 is voorwaardelijk gunstig. Proximus geeft de randvoorwaarden mee voor wijzigingen aan de teleconinfrastructuur van het bedrijf.

Het advies van de dienst Integraal waterbeleid wordt besproken bij de watertoets.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de vermelde adviezen, die betrekking hebben op de zaak der wegen of het openbaar domein, op de bovenstaande wijze bij te treden en de voorwaarden uit de adviezen Brandweerzone Taxandria, Fluvius, Pidpa,Telenet en Proximus te bekrachtigen.

 

Uitgebrachte interne adviezen 

Het advies van de Groenambtenaar van 4/02/2022 is voorwaardelijk gunstig. In eerste instantie geeft de Groenambtenaar voorwaarden mee m.b.t. de te behouden bomen. Ten tweede worden richtlijnen meegegeven voor nieuwe bomen en planten op het openbaar domein. De voorgestelde voorwaarden brengen geen significante wijzigingen aan het openbaar domein met zich mee en zorgen er enkel voor dat een beter en duurzamer beheer van het nieuwe openbaar domein mogelijk zal zijn.

Het advies van de dienst Wegen en Riolen dd. 20/01/2022 is voorwaardelijk gunstig. Er worden een aantal technische voorwaarden opgelegd die voor een toegankelijk en goed te onderhouden en functioneel openbaar domein moeten zorgen.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de bovenstaande interne adviezen bij te treden en de voorwaarden uit de adviezen  de Groenambtenaar en van de dienst Wegen en Riolen te bekrachtigen.

 

Openbaar onderzoek 

Er werd  een openbaar onderzoek georganiseerd van 26/11/2021 tot en met 25/12/2021. Aangezien er op basis van het advies van Fluvius een dossieraanpassing gebeurde die impact kan hebben op derden werd er van  25/01/2022 tot en met 23/02/2022 opnieuw een openbaar onderzoek georganiseerd en dit conform art. 30 van het Omgevingsvergunningsdecreet.  Binnen de termijn van deze openbaar onderzoeken werden er in het totaal 10 bezwaren ingediend. In deze beslissing zullen alle bezwaarpunten die handelen over de rooilijn en aanleg wegenis behandeld worden.  

Gezien de gemeenteraad enkel bevoegd is voor de zaak der wegen en de rooilijn worden in dit besluit enkel de bezwaarpunten die hierop betrekking hebben behandeld. Er werden over deze materie bezwaarpunten geuit:

  1. 5 openbare parkeerplaatsen zijn te weinig voor een project van 15 appartementen. Er is nu al een hoge parkeerdruk. De strook naast het appartementsgebouw wordt nu gebruikt als parkeerplaatsen en dat zal verdwijnen.
  2. Door het project zal het verkeer in de omgeving nog drukker worden. De cijfers die worden gebruikt in de aanvraag om de verkeersgeneratie aan te geven zijn niet correct. 2 en 3 wagens in de spits en 22,5 per dag is niet serieus.
  3. Door bijkomende verharding zal de kans op wateroverlast nog verhogen. Bij hevige regen loopt nu al de kelder van het aanpalend appartementsgebouw Kwakkelstraat 145-147  soms onder. Dit zou aan de beperkte capaciteit van de riolering in de Kwakkelstraat liggen. Extra verharding aansluiten op de riolering is dan ook niet aanvaardbaar. Verder geeft het advies van de dienst Integraal Waterbeleid aan dat er op het openbaar domein geen infiltratievoorzieningen worden voorzien, maar enkel in buffering en vertraagde afvoer.
  4. Door de aanleg van groenvakken zullen de garages langsheen buurtweg 180 moeilijker bereikbaar zijn.
  5. Wie gaat de groenvoorzieningen onderhouden?
  6. Hoe moet de riolering van Kwakkelstraat 151 op de riolering worden aangesloten, langs de nieuwe riolering.
  7. Op het openbaar domein wordt een hoogspanningscabine voorzien vlak naast de slaapkamer van woningen.

Op de onderstaande bezwaarpunten kan het volgende geantwoord worden:

  1. Bij woonprojecten met nieuw openbaar domein is de gangbare norm dat er per 3 wooneenheden 1 openbare parkeerplaats wordt voorzien. Het project voldoet aan deze norm. Langs Kwakkelstraat 145-147 wordt nu een strook grond gebruikt voor parkeren. Het klopt dat deze parkeerplaatsen zullen verdwijnen, het gaat echter ook over niet vergunde parkeerplaatsen. De huidige parkeerdruk in de Kwakkelstraat ligt redelijk hoog, maar in de Kerkhofweg en Smalvoortstraat is er nog parkeercapaciteit over. Het is onmogelijk om in een stedelijke context voor elke woning een openbare parkeerplaats te voorzien. Het project voorziet in 22 private autostaanplaatsen en voorziet in zijn eigen behoefte aan openbare parkeerplaatsen. Het bezwaarpunt wordt niet bijgetreden.
  2. Het project zal verkeer genereren. De cijfers die in de aanvraag worden aangehaald zijn eerder laag. Gemiddeld genereert een woning in Turnhout zo’n 3 autobewegingen per dag. Dat zou betekenen dat er ongeveer 45 autobewegingen bij zouden komen per dag met dit project. Dat is een laag aantal en perfect te verwerken door de omliggende wegen die ver van verzadigd zijn. Nergens in de bezwaarschriften wordt de verkeersdrukte ook concreet gemaakt. De aantallen laten de aanleg van een woonerf toe. Het bezwaarpunt wordt niet bijgetreden.
  3. Het project voorziet in een rioleringssysteem dat een T20 (een bui die gemiddeld om de 20 jaar zou vallen) aan kan. Dit is de norm die voor alle nieuwe rioleringen die in Turnhout wordt aangelegd. Het klopt dat het rioleringsstelsel in de Kwakkelstraat onder druk staat, maar daar zal de nieuwe riolering doordat ze is aangelegd om te voldoen aan een T20 bij niet sterk aan bijdragen. Een rioleringssysteem aanleggen dat alle buien (bv. T100 op 4 juni 2021) is onmogelijk. De aanvrager heeft op advies van de dienst Integraal Waterbeleid (DIW) tot 2x toe de plannen voor het openbaar domein aangepast zodat het advies van de dienst DIW van 8 maart over het nieuwe openbaar domein gunstig is. Het project voldoet aan de gestelde normen inzake omgang met verhardringen en hemelwater. Het bezwaarschrift wordt niet bijgetreden.
  4. Om fout parkeren te voorkomen zijns er aan de zuidkant van het aan te leggen woonerf groenvakken voorzien. Om voor de bestaande garagepoorten vlot in en uit te rijden mogelijk te houden zal worden opgelegd dat deze plantvakken afgeschuind moeten worden met een hoek van 45°. Het bezwaarpunt wordt bijgetreden.
  5. Het groen dat voorzien wordt binnen de rooilijn zal 3 jaar na de aanleg in onderhoud genomen worden door stad Turnhout. Daarvoor valt het groenonderhoud onder de verantwoordelijkheid van de aannemer die het heeft aangelegd. Het bezwaarpunt wordt niet bijgetreden.
  6. De bezwaarindiener geeft niet aan waar zijn riolering nu loopt. Onder buurtweg 180 zit geen riolering. Er wordt van uit gegaan dat de riolering van Kwakkelstraat 151 langs de Kwakkelstraat is aangesloten. Op de foto’s gevoegd bij het aanvraagdosser zijn er ook geen regenpijpen te zien die afwateren naar buurtweg 180. Daarnaast worden de RWA  en de DWA aangelegd tot achteraan het voorziene woonerf waardoor er sowieso aansluitingen op de riolering voorzien zouden kunnen worden.  Het bezwaarpunt wordt niet bijgetreden.
  7. Een hoogspanningscabine maakt geen tot zeer weinig geluid en zal niet voor hinder zorgen. Het bezwaarpunt wordt niet bijgetreden.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de beantwoording van de bezwaarpunten bij te treden. En te besluiten dat er een beperkte aanpassing aan het voorliggende dossier moet gebeuren op basis van de ingediende bezwaarpunten, met name dat om voor de bestaande garagepoorten vlot in en uit te rijden mogelijk te houden, zal worden opgelegd dat deze plantvakken afgeschuind moeten worden met een hoek van 45°.

Watertoets 

In het kader van de watertoets werd er advies gevraagd aan de Dienst Integraal Waterbeleid van de Provincie Antwerpen. Hun advies van 21/02/2022 is ongunstig voor het aspect openbaar domein. Op basis van dit advies werd door de aanvrager een aangepast plan aanleg openbaar domein aan het dossier toegevoegd. In een advies van 8/03/2022 werd door dienst integraal waterbeleid aangegeven dat aan de bemerkingen van het advies van 21/02/2022 werd tegemoetgekomen met dit aangepaste plan. De voorziene publieke parkeerplaatsen worden op het plan voorzien als grasbetontegels zodat zij voldoende water doorlaten. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de algemene bemerkingen en bepalingen uit het advies van de dienst Integraal waterbeleid. 

Voor wat betreft de parkeerplaatsen zal er wel worden opgelegd dat de betongrastegels moeten vervangen moeten worden door een kasseiverharding met open voeg en waterdoorlatende fundering. Deze verharding heeft ook een goed waterdoorlatend karakter maar is onderhoudsvriendelijker en beter toegankelijk. Uit de berekening van de capaciteit van het aan te leggen rioleringsstelsel blijkt dat er nog infiltratiecapaciteit over is om een T20 bui op te vangen zodat de keuze voor een kasseiverharding met open voeg te verantwoorden is.

Het voorziene rioleringsstelsel kan een T20 bui aan. Dit is de norm waaraan nieuw aan te leggen rioleringsstelsels moeten voldoen.

 In kader van de watertoets kan het project mits rekening gehouden wordt met bovenstaande voorwaarden gunstig beoordeeld worden.

 Verordening wegen voor voetgangersverkeer

De verordening inzake wegen voor voetgangersverkeer dd. 29 april 1997 is in het voorliggende dossier van kracht. Er wordt aan de bepalingen van de verordening voldaan. .

Project-MER-screening

Het besluit van de Vlaamse Regering van 1 maart 2013 inzake de nadere regels van de project-m.e.r.-screening is van kracht sinds 29 april 2013 (publicatie in het Belgisch Staatsblad). Die nieuwe regelgeving was nodig nadat het Hof van Justitie in een arrest van 24 maart 2011 oordeelde dat de Vlaamse regelgeving niet in overeenstemming was met de project-m.e.r.-richtlijn. Wanneer een project onder één van de rubrieken van bijlage III van het project-m.e.r.-besluit valt kan de initiatiefnemer ervoor opteren om ofwel een project-MER op te maken, ofwel de project-m.e.r.-screeningsprocedure te doorlopen.

Het voorliggende project valt onder rubriek 10 b van bijlage III van het project-m.e.r.-besluit, met name stadsontwikkelingsprojecten.

Bij de voorliggende aanvraag zijn voldoende gegevens m.b.t. de project-m.e.r.-screening gevoegd om de milieueffecten van de voorliggende aanvraag in kaart te brengen. Deze nota (en de rest van de aanvraag) verstrekt voldoende gegevens om te oordelen dat de milieueffecten van de aanvraag op zich beperkt zijn en dat de impact ervan niet aanzienlijk is. 

De permanente milieueffecten als de aanvraag wordt goedgekeurd zullen zich voornamelijk op vlak van mobiliteit en de afvoer van hemelwater en afvalwater voordoen. Op vlak van mobiliteit kan gesteld worden dat het project voornamelijk bestemmingsverkeer genereert. Het is een project van beperkte omvang. Er wordt voorzien in de eigen parkeerbehoefte (voor wagens en fietsen). Er worden voor alle bewoners meer dan voldoende fietsenstallingen voorzien in boven- en ondergrondse stallingen. De afvoer van hemelwater en afvalwater dient dan weer gescheiden te gebeuren. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel voorzien. De aanvraag heeft geen significante negatieve effecten op de waterhuishouding..

De meest hinderlijke aspecten van het voorliggende project zullen zich voordoen tijdens de bouwfase (van onder meer het openbaar domein). Deze hinder is echter tijdelijk en verder dienen tijdens de werken alle nodige maatregelen getroffen te worden om hinder tot een minimum te beperken.

Gezien de aard, ligging en beperkte omvang van de potentiële effecten ten gevolge van het project, zal cumulatie met andere projecten in de buurt niet tot aanzienlijke milieueffecten leiden. Het voorgenomen project zal dus geen aanzienlijke milieueffecten veroorzaken zodat de opmaak van een project-MER niet vereist is.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld te besluiten dat de project-m.e.r.-screeningsnota voldoende inzichten verschaft om te oordelen dat de milieueffecten van de voorliggende aanvraag niet aanzienlijk zijn.

Stedenbouwkundige beoordeling

Het voorliggende project voorziet in de bouw van een appartementencomplex van 15 appartementen. Om de appartementen bereikbaar te maken wordt er woonerf aangelegd.

Dit woonerf komt deels te liggen op een locatie van de bestaande niet aangelegde gemeenteweg (buurtweg 180). Het nieuwe woonerf omvat deze buurtweg en wordt aan de noordzijde nog uitgebreid. Er is dan ook een rooilijnplan bij het dossier gevoegd. Deze rooilijn voldoet aan de bepalingen en beginselen van het gemeentewegendecreet en meer bepaald aan art. 4 van dit decreet.

Het woonerf wordt in een klinkerverharding aangelegd met in het midden een goot, zodat er geen rijloper ontstaat die suggereert dat er plek is voor autoverkeer en een plek voor de zwakke weggebruiker. Er wordt voorzien in 5 openbare parkeerplaatsen. Daarnaast wordt het nodige groen voorzien waar er geen verharding nodig is. Voor de nieuw te bouwen appartementen is er een groenzone die met kleine speelelementen en een bank ingericht zal worden.

Het aantal verkeersbewegingen dat het nieuwe project met zich mee zal brengen (ongeveer 45 per dag) verantwoordt de aanleg van een woonerf.

Het nieuwe woonerf voorziet in een veilig openbaar domein en biedt een meerwaarde voor de omgeving door de inrichting van een groen openbaar rustpunt.

De voorwaarden uit de uitgebrachte interne en externe adviezen zullen bijdragen tot een beter functionerend en beheersbaar openbaar domein, maar hebben geen fundamentele impact op het ontwerp openbaar domein.

Mits aan deze voorwaarden voldaan wordt, kan gesteld worden dat het voorgestelde openbaar domein voldoet aan alle gangbare normen zodat het geheel naar behoren kan functioneren.

Door het bijkomende openbaar domein komen er ook extra taken bij de overheid te liggen (onderhoud, verantwoordelijkheid, …). Om deze reden worden voor de aanleg van het nieuw openbaar domein en de aanpassing van het bestaande openbaar domein de onderstaande lasten opgelegd om alles in goede banen te leiden op vlak van uitvoering, overdracht, … van het openbaar domein. 

Bij de aanleg of aanpassing van wegen dient er steeds over gewaakt te worden dat, wanneer de wegeniswerken aangevat worden, er voldoende garanties zijn dat deze infrastructuurwerken te allen tijde afgerond zullen en kunnen worden. Dit is om ervoor te zorgen dat elke woongelegenheid effectief aan afgewerkt openbaar domein komt te liggen en tevens om te voorkomen dat er half afgewerkte werven in de stad ontstaan. 

Voor het gedeelte van het toekomstige openbaar domein moet de aanvrager daarom het reglement voor het waarborgen van stedenbouwkundige lasten in verkavelingen en projecten in Turnhout (goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 2 maart 2015 - tenzij er een nieuwere versie of latere wijziging van kracht is) naleven. De aanvrager dient hierover met de dienst Wegen en Riolen van de stad contact op te nemen om hieromtrent de nodige afspraken te maken en de nodige verklaringen te ondertekenen. 

De gronden gelegen binnen het voorgestelde openbaar domein moeten na de definitieve oplevering van de wegenis- en rioleringswerken kosteloos aan het openbaar domein van Stad Turnhout overgedragen worden. Dit staat bepaald in het bovenstaande reglement. De aanvrager dient ook hiervoor de nodige verklaringen te ondertekenen bij de dienst Wegen en Riolen. 

Voor de aanleg van het openbaar domein dienen verder ook de nodige borgen gestort te worden om de realisatie van de wegenis-, riolerings- en omgevingswerken te garanderen. Ook dit staat bepaald in het bovenstaande reglement. 

Tenslotte wordt opgemerkt dat de ondertekening van het reglement, de verklaringen omtrent grondoverdracht en de borgstelling voor de wegenis- en infrastructuurwerken ook gelden als voorwaarden alvorens de werken uit de voorliggende aanvraag tot omgevingsvergunning aangevat mogen worden. 

Conclusie 

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het aangevraagde openbaar domein (zaak der wegen en rooilijn) goed te keuren mits aan de volgende voorwaarden en lasten voldaan wordt en de onderstaande fasering gerespecteerd wordt.

VOORWAARDEN:

* Er moet voldaan worden aan de voorwaarden uit de externe adviezen van, Brandweer zone Taxandria, Fluvius, Telenet, Pidpa, Proximus en de algemene voorwaarden uit het advies van dienst integraal waterbeleid. 

* De voorziene openbare parkeerplaatsen moeten worden aangelegd in kasseiverharding met open voeg en met een waterdoorlatende fundering.

* De voorziene groenvakken aan de zuidkant van het woonerf (tegen de noordkant van het perceel Kwakkelstraat 151) moeten naast garagepoorten met een hoek van 45° afgeschuind worden.

* Er moet voldaan worden aan de voorwaarden uit de interne adviezen van de Groenambtenaar en van de dienst Wegen en Riolen

LASTEN:

* Het reglement voor het waarborgen van stedenbouwkundige lasten in verkavelingen en projecten in Turnhout (goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 2 maart 2015 - tenzij er een nieuwere versie of latere wijziging van kracht is) moet nageleefd worden. De aanvrager dient hierover met de dienst Wegen en Riolen van de stad contact op te nemen om hieromtrent de nodige afspraken te maken en de nodige verklaringen te ondertekenen.

* De gronden gelegen binnen het voorgestelde openbaar domein moeten na de definitieve oplevering van de wegenis- en rioleringswerken kosteloos aan het openbaar domein van Stad Turnhout overgedragen worden. De aanvrager dient ook hiervoor eveneens de nodige verklaringen te ondertekenen bij de dienst Wegen en Riolen.

* Voor de aanleg van het openbaar domein  dienen ook de nodige borgen gestort te worden om de realisatie van de wegenis-, riolerings-, en omgevingswerken te garanderen. 

 

 

Juridische grond

Decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen 

Decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning 

Besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning 

De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening 

Besluit van de Vlaamse Regering van 1 maart 2013 inzake de nadere regels van de project-m.e.r.-screening 

Het onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 en onroerenderfgoedbesluit van 16 mei 2014 

Het decreet Integraal Waterbeleid van 18 juli 2003 en besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 tot vaststelling van nadere regels voor de toepassing van de watertoets 

Besluit van de Vlaamse Regering van 5 juli 2013 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater 

Besluit van de Vlaamse Regering van 29 april 1997 houdende vaststelling van een algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer 

Artikelen 2 en 42 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 inzake de bevoegdheden van de gemeenteraad. 

Reglement voor het waarborgen van stedenbouwkundige lasten in verkavelingen en projecten in Turnhout (gemeenteraadsbeslissing 2 maart 2015)

Besluit

Deze beslissing werd genomen met eenparigheid van stemmen.

De gemeenteraad beslist:

Artikel 1

De gemeenteraad keurt het rooilijnplan deel uitmakend van de aanvraag tot omgevingsvergunning OMV/2022/344 goed.

Artikel 2

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het voorstel van aan te leggen openbaar domein (zaak der wegen) goed te keuren mits aan de volgende voorwaarden en lasten voldaan wordt:

VOORWAARDEN:

  • Er moet voldaan worden aan de voorwaarden uit de externe adviezen van, Brandweer zone Taxandria, Fluvius, Telenet, Pidpa, Proximus en de algemene voorwaarden uit het advies van dienst integraal waterbeleid. 
  • De voorziene openbare parkeerplaatsen moeten worden aangelegd in kasseiverharding met open voeg en met een waterdoorlatende fundering.
  • De voorziene groenvakken aan de zuidkant van het woonerf (tegen de noordkant van het perceel Kwakkelstraat 151) moeten naast garagepoorten met een hoek van 45° afgeschuind worden.
  • Er moet voldaan worden aan de voorwaarden uit de interne adviezen van de Groenambtenaar en van de dienst Wegen en Riolen.

LASTEN:

  • Het reglement voor het waarborgen van stedenbouwkundige lasten in verkavelingen en projecten in Turnhout (goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 2 maart 2015 - tenzij er een nieuwere versie of latere wijziging van kracht is) moet nageleefd worden. De aanvrager dient hierover met de dienst Wegen en Riolen van de stad contact op te nemen om hieromtrent de nodige afspraken te maken en de nodige verklaringen te ondertekenen.
  • De gronden gelegen binnen het voorgestelde openbaar domein moeten na de definitieve oplevering van de wegenis- en rioleringswerken kosteloos aan het openbaar domein van Stad Turnhout overgedragen worden. De aanvrager dient ook hiervoor eveneens de nodige verklaringen te ondertekenen bij de dienst Wegen en Riolen.
  • Voor de aanleg van het openbaar domein  dienen ook de nodige borgen gestort te worden om de realisatie van de wegenis-, riolerings-, en omgevingswerken te garanderen.