Inmiddels is echter de langlopende gebruiksovereenkomst voor de infrastructuur afgelopen en dient er een nieuwe overeenkomst te worden opgemaakt met VVW, die de accommodatie heeft gebouwd met eigen middelen en het beheer ervan de afgelopen 25 jaar naar ieders tevredenheid heeft opgenomen.
De vereniging telt meer dan 300 leden en richt jaarlijks ca 160 zeilcursussen in, waarvoor zij enkel gebrevetteerde lesgevers inzet. Bovendien hebben zij een goede samenwerking uitgebouwd met de aanwezige gebruiksgerechtigde clubs, waarbij ze ondermeer hun boten ter beschikking stellen voor diverse oefeningen en begeleiding van proeven. Bovendien kunnen de gebruiksgerechtigde verenigingen steeds gebruik maken van het aanwezige sanitair in het gebouw tijdens de openingsuren en/of activiteiten. Gelet op het groeiende aantal clubs en de vraag naar meer beschikbaar sanitair, zijn zij nu ook bereid om bijkomend een mobiel toilet te plaatsen toegankelijk voor iedereen, en het onderhoud ervan op zich te nemen.
Verder houdt de vereniging ook steeds een oogje in 't zeil, onderhouden zij de omgeving en nemen een signaalfunctie op. Zij spelen een verbindende rol tussen de verschillende actoren die betrokken zijn bij het beheer van de Melle. Zo stellen ze de accommodatie ter beschikking voor de verschillende bijeenkomsten voor Natuur en Bos, de stad, de sportraad en de diverse verenigingen. Bovendien onderhouden ze de omgeving.
Aangezien VVW, net als alle andere gebruiksgerechtigde verenigingen, jaarlijks betaalt voor het gebruik van de vijver en zij de kosten voor het sanitair en het onderhoud ervan op zich neemt, zal de gebruiksovereenkomst kosteloos worden afgesloten.
Decreet lokaal bestuur van 22/12/2017, B.S. 15/02/2018, art. 2 en art 41 ev met betrekking tot de bevoegdheden van de gemeenteraad.
De gemeenteraad hecht goedkeuring aan de gebruiksovereenkomst voor algemeen nut met de Vlaamse Vereniging voor Watersporten voor het gebruik en beheer van de sportinfrastructuur op het openbaar domein 'de Melle'.